Trender inom grafisk design 2016

design-trends-2016Allt som handlar om eller innehåller ordet design, kommer att vara något som är känsligt för olika trender. Därmed kommer grafisk design även omfattas av detta och vara något som förändras hela tiden. När det gäller trender inom grafisk design 2016 så kommer det här att finnas tre stora inom detta område. Dessa kommer då att vara Material Design, Handgjorda illustrationer och Giffar (bilder).

När det gäller Material Design så kommer detta att vara något mycket stort och vara ett nytt visuellt språk som ger dig möjligheter att skapa mera med dina grafiska illustrationer och bilder samt text. Här handlar det om att du numera arbetar i en fri användning av något som kallas för grid-baserade layouter. Detta kommer att göra att du kan lägga skuggor, djup och ljus på ett sätt till grafiska föremål så att du får en större realism till den tidigare mycket flata designen.

Handgjorda illustrationer är något som gör att du ska kunna identifiera dig mera med produkter och tjänster genom bilder. Här handlar det mycket om stock-foton som numera är handgjorda och ger en större inlevelse och blir mera personliga för betraktaren. Detta är verkligen något att tänka på när du ska ge dig på branding och marknadsföring av det du säljer i den moderna världen.

Gällande giffar, som är ett filformat inom bilder, så kommer dessa att ha varit kända i över 20 år. Detta har dock genom att de kan animeras fått ett stort uppsving under 2015. Idag används dessa animerade giffar istället för emotioncons i bland annat nyhetsbrev och på webbsidor samt i annonser. Det har helt enkelt äntligen uppdagats att de som använder sig av dessa ger en mera personlig kontakt och känslomässigt meddelande till den som får ta del av dem. Bara tråkigt att detta skulle behöva ta över 20 år att förstå.