Tidningen CAP&Design

Det finns faktiskt fortfarnade papperstidningar och e-tidning som är inriktat på grafisk design och en av dessa är jättarna CAP&Design. ‘Tidningen med formkänsla’ som den kallas och första numret av CAP&Design kom ut redan i slutet av 80-talet. Deras stora framgång sedan dessa är väldigt spännande att följa!

Computer Assisted Publishing var det som var hett när CAP&Design gav ut sitt första nummer av sin grafiska design tidning. Namnet, som baserades på publiceringsmetoder behölls även om det konkurrerande DTP blev mer modernt och slog igenom på en större front. Tidningen behöll sitt namn tillsammans med sitt stora intresse för grafisk design vilket definitivt märks. Varje år anordnar bolaget mer än att bara ge ut sin tidning, här anordnas även event och evenemang främst i Stockholm och Göteborg. CAP&Design står bland annat bakom Inohuse-dagen som är en mötesplats för alla som arbetar inom ‘inhouse.’ Designbolaget står också bakom Digital Church, den heliga informationsplatsen som bjuder på det senaste inom digital design och kommunikation.

I grunden är CAP&Design en tidning vilket fortsatt genom åren och har från och med år 2014 getts ut av AGI Publishing House. Förlaget står också bakom tidningen AGI som tar fram innehåll till exempelvis tidningarna AGI Grafisk Forum, Print + Media, AGI Norge och De Grafiske Fag. Förlaget har en bred marknad där de producerar mässorna ‘Print’ i Sverige, ‘Sign og Print’ i Norge samt Finngraf i Finland. Via CAP&Designs hemsida kan man följa bloggen om de senaste eventen, vad som försiggår på marknaden och företagt samt deras senaste ideér inom grafisk design. Här nedan kan du se några exempel av CAP&Designs produkter, skapelser och illustationer:

capdesign

Snabbafakta om CAP&Design:

Namn: CAP&Design
Förkortning står för:
Computer Assisted Publishing
Kategori
: Branscgtidningar
Inriktningar: Grafisk teknik och formgivning
Utgivningsfrekvens: 8 nummer per år
Utgivare: AGI
Första numret: 1987
Land: Sverige
Läs mer på officiell webbplatshttp://capdesign.se/