Kända historier för Grafiska designers

Som Grafisk Designer finns det en elit och vissa historier du bör ha koll på. Du vill väl inte skämmas när någon frågar dig vem som designade Apples logga genom att inte kunna svaret? Nedan listar vi några av de kändaste och mest etablerade grafiska designers som funnits ute i världen.

Peter Saville
Denna världskända grafiska designer föddes i Manchester och är idag 61 år gammal. Han har bland annat jobbat som “Creative Director” för Manchester Stad, med Jil Sander och Stella McCartney från modeeliten och 2010 designade han Englands matchställ inför fotbolls-VM. Tidigare i år skapade han dessutom Calvin Cleins nya logga.

Peter sitter och filar på engelska landslagströjan.

Rob Janoff
Rob Janoff är egentligen bara känd för en enda grej och det är att han var skaparen bakom Apples logga. Det säger visserligen inte så lite eftersom det är en av världens mest etablerade loggor. Mer behöver du egentligen inte veta om Rob Janoff.

Apples logga är världskänd.

Massimo Vignelli
Detta otroliga geni föddes i Italien år 1931 och gick dessvärre bort år 2014. Bakom sig lämnade han ett helt arv av loggor under hans mer än 50 år som etablerad i branschen. Han är bland annat skaparen av IBM, Ford, Saks, American Airlines och dessutom designade han “Brown Bags” som används än idag.

Brown Bags är fortfarande otroligt populärt.

Carolyn Davidson
En av de mest välkända loggorna som existerar är Nikes logga. Den grafiske designern Carolyn Davidson designade loggan när hon var student på Portland State University år 1971. För besväret fick hon 35 dollar av grundaren Phil Knight. När företaget började gå bra fick hon dock en del i aktiestocken eftersom hon fått så lite betalt från början. De träffades i en ekonomiklass som Knight undervisade i. Loggan sågs som en symbol för positivitet men egentligen är det en utklippt vinge från den grekiska guden Nike.

 

Skaparen av nikes logga fick 35 dollar.

Lindon Leader
Mr. Leader är ansvarig för en av de smartaste loggorna som finns eftersom han var den första att han använda ett “negativt” utrymme på ett revolutionerade sätt. Han designade FedEx världskända logga. Ser du pilen mellan bokstaven E och X?

Fedex logga var banbrytande för sin tid eftersom det negativa utrymmet användes på ett smart sätt.