Hur slotmaskiner fungerar

Den första varianten av spelmaskiner som man känner till kom så tidigt som år 1891. Så maskinerna har hängt med en lång tid.

Den första maskinen kunde inte ge några utbetalningar så krogen eller stället där den stod fick bestämma vilka priserna skulle vara. Det var inte ovanligt att det blev vinster i form av gratis öl eller liknande.

Slotmaskiner idag

Slottsmaskiner finns idag runt om i hela världen och tillväxten har verkligen ökat framförallt online. Många vill spela på nätet eftersom det är lätt att komma igång och man har möjlighet att spela

precis när och var man vill. Dessutom så har den nya tekniken som kommit gjort spelupplevelsen mer varierad. Namnet slot kommer från att det innebor att man förr betalade spelet med mynt som man stoppade i en myntspringa.

Det är vanligast att skottmaskinerna har tre eller fem hjul där varje hjul har olika symboler som snurrar när man startar spelet. Man vinner på vissa kombinationer av symbolerna. När man ska spela så börjar man genom att välja ett myntvärde och hur många linjer som man vill spela på, sen trycker man igång spelet. Nya casinon hittar du här.

slot machine

Olika teman

Tack vare de möjligheterna som den nya tekniken kan erbjuda, så kan slotmaskinerna se olika ut. Det är inte ovanligt att spelen är gjorda efter olika teman, uppbyggda i en 3d miljö. Det finns alla möjliga teman på maskinerna exempelvis Sagan om ringen, Hollywoodfilmer, rockband och många många fler.

Dock har alla maskiner en sak gemensamt och det är att det är slumpen som bestämmer om man vinner.

Det finns olika vinstalternativ på olika maskiner det finns de som har en fastställd jackpot och flera mindre utdelningar. Sen så finns det maskiner med progressiva jackpottar som innebär att de är programmerade så att en viss procentdel av de insatser som spelare gör bygger upp vinsten.