Hans tatueringar blev stulen design

Det är sällan man hör om “brott” inom grafisk design men det finns faktiskt vilket Aaron Bamber-Read åkte ut för och det är vårt att ha copywright av sin kropp.

aarontatueringar

Aaron Bamber-Read är 25 år som har ursprunglig nationalitet i Australien men bor i Danmark, jobbar som tatuerare och gjorde för en tid sedan sin unika design till sin kropp. Halsen avtecknar ett kvinnoansikte och en ros framme på strupen. Hans unika design tog också del av hans bröstkorg där man kan se en designade en örn som står på ett mänskligt hjärta med pilar i sig. Se bild på Aaron Bamber-Read till höger. 

Danska tidningen MetroXpress skriver nu att denna design har blivit tagen av de republikanske politikern Ted Cruz och det är den kontroversiella konstnären Sabo som står bakom rånet av tatueringen. Sabo är känd för att ha uttalat sig om rasistiskt om mexikaner, muslimer och afroamerikaner i radio och har sen tidigare gjort grafiska kampanjer för poltikern Cruz. Sabo sägs ha tagit motivet av Aaron Bamber-Reads instagram där Ted Cruz senare kommenterade bilden som “Min fängelsekropp”. Bamber-Read kommenterar hela grejen till MetroXpress:

“Det är min absolut mest personliga tatuering. Jag har lätt att känna igen den och stöttar verkligen inte Republikanernas åsikter.”

Världen över har också reagerat den grafiska manipulerade bilden som gått viral på sociala medier och fallet har gått upp i blåsväder. Aaron har, sedan han fick se bilden genom social medier, försökt komma i kontakt med både Cruz och Sabo utan vidare framgång. Däremot har Washington Post fått höra från Sabo som då säger dig vara överraskad att inte har hört från någon angående stölden.

Aaron och hans flickvän söker nu hjälp från advokater och vill att Sabo ska ställas inför rätta då han fortfarande säljer motivet i sin egna butik. Den kontroversiella konstnären har även producerat en egen Converse-sko med motivet på vilket får Aaron att kontakta en amerikansk advokat än den tidigare australienska för att förhoppningsvis skydda på rättsprocessen. Se nedan den manipulerade bilden av Ted Cruz. 

ted cruz   tedcruz fake tattoos