10 enkla tips för att förbättra dig själv

Här kommer lite enkla tips för dig som precis börjat jobba med grafisk design eller sysslar med det på din fritid. Övning ger färdighet och innan du vet ordet av det kommer du kunna allt detta utantill. Men man måste börja någonstans och dessa enkla tips kan vara en bra början för dig.

grafisk design

10 enkla tips för att förbättra dig själv

1. Använd inte allt för många olika snitt på dina texter. Tänk på att hålla det så enkelt du bara kan när det kommer till dina typsnitt på både rubriker och texter. Om du använder dig av många olika typsnitt kan det bli jobbigt och svårläst.

2. Var inte rädd för större texter. Använd stora typsnitt när du känner att det passar för att fånga in läsaren och göra ett intryck med det du vill ha sagt. Givetvis anpassas storleken efter det du vill ha ut av texten.

3. Använd dina färger på ett smart sätt. Du kan hålla det rent samtidigt som du kan få med starka färger. Håll dig gärna till 1-3 primära färger som kompletterar varandra. Du kan till exempel välja en färg där du använder tre olika ljusa varianter.

4. Var kreativ och unik. Tänk utanför lådan för att skapa din enga unika konst. Med tiden kommer du mycket enklare känna vad som passar dig och vad som inte passar dig.

5. Alla artister som skapar något från ingeting vet att det är lätt att fastna och man kan sitta i flera timmar med ett projekt. Men det är mycket viktigt att ta en liten paus från din skapelse för att starta om pånytt. DIna ögon behöver vilan och det är mycket lättare att se det från ett annat perspektiv efter din lilla rast. Det kommer kännas mycket bättre efteråt!

6. Forska omkring lite så att du hittar allt material du kommer att behöva. Vad du än planerar att skapa är det bäst att ha allting framför dig innan. Det kan kännas långtråkigt och svårt men tro mig, det är värt tiden för när du väl hamnar i ditt kreativa stadie kommer det kännas tusen gånger jobbigare att behöva sluta för att plocka fram rätt material för att börja igen.

7. Använd kontraster på korrekt sätt och där det behövs. Med rätt kontrast får du din design att sticka ut från mängden. Lär dig att behärska olika typer av konrast tillsammans med olika filter och typsnitt. Detta kommer att ta din design till nya nivåer!

8. Liva upp din design genom att lägga till ljusare färger. Liknande punkt nummer tre är det viktigt att använda korrekt färgbladning för att inget ska skära sig. Dessa dagar är det lätt att skapa något mörkare så ta tillfället i akt och använd livligare färger för att sticka ur mängden.

9. Antecka dina tankar så fort du blir inspirerad av något. Man vet aldrig när man kommer att tänka på den perfekta designen och det kan ske vart som helst, vare sig du är på bussen till jobbet eller på gymmet. Det är därför ett perfekt tillfälle att skriva ner sina tankar och ideér för att alltid komma ihåg dem.

10. Misstag kommer att ske och det är en del av lärningskurvan. Var inte rädd för att misslyckas, utan ta det som ett tillfället på att bättra dig själv och lär dig utav dina misstag. Om du inte är nöjd med din design kan du alltid börja om pånytt.